Коминочистач с диплома на юрист чисти с пароструйка Музея на смеха в Габрово

Делян Ангелов впрегна екипа на фирмата си за достойното дело

Новини
21:04 - 24 Април 2019
1762
Коминочистач с диплома на юрист чисти с пароструйка Музея на смеха в Габрово

Единственият лицензиран коминочистач у нас Делян Ангелов събра овациите на габровчани, като почисти собственоръчно с пароструйка фасадата на Музея на хумора и сатирата в града. Собственикът на фирма за услуги впрегна екипа си, за да заличат графитите по емблематичната сграда.  

Ангелов е изключително колоритна личност – той е завършил право, но уникалните му умения на коминочистач са увековечени и в японски филм, сниман в България и излъчен по националната телевизия на Страната на изгряващото слънце.

Достойният габровец се вдъхновил за делото си от едни от големите индустриалци на Габрово – Иван Хаджиберов и Пенчо Семов, които се записват в историята не само с фабриките и иновациите в  следосвобожденска България, но и с щедрата си благотворителност. „Най-страхотното е, че той го направи доброволно, без да иска абсолютно нищо. Достоен габровец, това е.“, не могат да нахвалят инициатора на почистването местните.

Това не е първият жест на търновеца към Габрово – преди години отново той почисти две от скулптурите на моста „Игото“, а съвсем наскоро и паметника на Йордан Радославов пред бившия Техникум по текстил.