Комисията по хазарта официално: Край на частните лотарии!

Изземват талончетата за търкане на Националната лотария

Общество
16:06 - 13 Февруари 2020
4461
Комисията по хазарта официално: Край на частните лотарии!

Всяка хазартна игра и дейност на територията на Република България може да се организира само с лиценз, издаден от Държавната комисия по хазарта, съобщиха от комисията. При неспазване на законовите разпоредби се налага имуществена санкция или глоба.

След влизане в сила на промените в Закона за хазарта се забранява разпространението на билети, фишове, талони или други удостоверителни знаци за участие в лотарийни игри в обекти или вериги от обекти (пунктове), които не са включени в удостоверения за издаден лиценз за организиране на хазартните игри и не са обозначени за съответните игри.

С влизането в сила на този закон лицензите за организиране на лотарийни игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, издадени на организатори, различни от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор", се прекратяват и съответните удостоверения за издаден лиценз се обезсилват.

От деня на влизането в сила на този закон се преустановява разпространението и продажбата на билети, фишове, талони или други удостоверителни знаци за участие в съответните игри от организатори, различни от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор".

Това означава, че популярните талони за търкане на Националната лотария ще бъдат иззети.

Миналата седмица депутатите приеха промените в Закона за хазарта. Това се случи със 135 гласа "за", 0 "против", а 12 народни представители се въздържаха.