Комитет издига Волен за кмет, ще бори гей парадите (ОБЗОР)

Сидеров често променя решенията си, коментира Йорданка Фандъкова

Топ
13:33 - 13 Септември 2019
6162
Комитет издига Волен за кмет, ще бори гей парадите (ОБЗОР)

Шефът на „Атака” Волен Сидеров бе издигнат за кандидат-кмет на София от инициативен комитет, въпреки че вчера националистите обявиха в четвъртък, че застават твърдо зад кандидатурата на Йорданка Фандъкова.

Днес обаче намеренията на националистите претърпяха промяна. "Kомитет издига Сидеров за кмет на София, искат стоп на гей парадите", обявиха от партията на официалната си страница във фейсбук. Сидеров ще бъде издигнат и от инициативен комитет, в който участва и треньора на детския футболен тим "Младост" Васил Ивански. "Имаме нужда от човек като Волен, който да се пребори с гей парадите и с гей формацията "Спаси София", обяви Ивански.

В социалната мрежа националистите обясниха, че след вчерашната новина, с лидера им са се свързали „множество граждани и членове на партията с искане той да бъде издигнат за кандидат-кмет на столицата”.

В четвъртък обаче самият Сидеров излезе с изявлението, че ще подкрепи Фандъкова, тъй като тя е най-подходящият кандидат за кмет на София, а „Атака” е коалиционен партньор на управляващите и е редно да даде рамо.

Противоречивата информация разсърди Йорданка Фандъкова. „Г-н Сидеров често променя своите решения – първо обяви, че ще се кандидатира за кмет, след това представи друго решение”, каза градоначалничката пред журналисти.  

Тя поясни, че днес е разбрала новината, че инициативен комитет го издига за кмет. „Нека да представи своята политическа сила”, заяви Фандъкова. Преди време Волен заяви, че не изключва да влезе в битката за София, защото иска да спре ежегодния гей парад.