Компромис: Строгите закони в Саудитска Арабия няма да важат за Неймар

Спорт
17:48 - 16 Август 2023
4253
Компромис: Строгите закони в Саудитска Арабия няма да важат за Неймар

Само Кристиано Роналдо е по-добре платен футболист от Неймар в Саудитска Арабия. Бразилският нападател премина в Ал Хилал, а Газета дело Спорт разкрива подробности около договора на бразилеца. Освен големите пари, е впечатляващ и списъка с привилегии, които арабите му предоставят.

31-годишният футболист и приятелката му Бруна Бианкарди ще имат собствена зоологическа градина с екзотични животни.

„Прецизната оценка на приходите на Неймар през следващите два сезона се превръща в трудна задача дори с калкулатор в ръка“, пише италианското издание. Очаква се нападателят да печели минимум 80 млн. евро годишно, но има шанс парите лесно да бъдат удвоени благодарение на рекламни договори и бонуси за класиране. В рамките на две години той може да прибере общо 320 милиона евро. Това обаче не е всичко.

Неймар ще получава по 80 000 евро премия за всяка победа на Ал Хилал, а за всяка публикация в Instagram, с която рекламира саудитския футбол, той ще получава половин милион евро.

Неймар ще има на разположение частен самолет, който може да ползва без ограничения. Имотът му ще бъде над 1000 кв.м с частни шофьори, трима готвачи и малък зоопарк с екзотични животни.

Облагодетелствани от този лукс ще бъде не само Неймар, но и неговото семейство и многобройни приятели, с които футболистът не се разделя.

В Саудитска Арабия, страна, доминирана от исляма, ислямският закон (шериат) е основата на правната система. Има забрана за публично практикуване на други религии. Освен това има много правила и разпоредби, които нарушават човешките права и нямат нищо общо с демокрацията.

Саудитска Арабия е обвинена в за нарушаване на свободата на словото, неспазване правата на жените, изпълнение на смъртни присъди на политически затворници или дискриминация срещу ЛГБТ групата. Но не само. Дори хетеросексуална двойка не може да живее заедно, освен ако не е женена. Не така стоят нещата обаче с Неймар.

Правителството на Саудитска Арабия обаче ще позволи на Неймар да живее с партньорката си, точно както преди това позволи на Кристиано Роналдо да живее под един покрив с приятелката си, въпреки че не са женени.