Компютър изчисли: Човечеството ще загине между 2040-а и 2050-а г.

Масачузетският институт завърши проучванията си по темата, стартирали през 70-те

Новини
20:01 - 25 Август 2020
3374
Компютър изчисли: Човечеството ще загине между 2040-а и 2050-а г.

Поредното проучване, използващо възможностите на компютър, е проведено от Масачузетския технологичен институт и е изчислило кога човечеството ще загине според изкуствения интелект. Резултатът, както винаги, е стряскащ - финалът на човешката цивилизация трябва да се случи между 2040 и 2050 година.

Проектът WorldOne, в рамките на който са били проведени проучванията, е стартиран през 70-те години, но тогава компютрите на учените не разполагали с достатъчно компютърни изчислителни ресурси.

Резултатите от онова време не са имали научна стойност, заради което проектът е временно замразен. 

Според изкуствения интелект, планетата няма да може да издържи на непрекъснато нарастващото население на хората, безпощадното извличане на ресурси и развитието на промишлеността, която замърсява околната среда. Проблемите ще започнат през 2020 г., а до 2030 г. световното население ще намалява. Упадъкът ще засегне дори най-силните икономически страни.

През 2040 г. оцелелите хора ще влязат в ерата на „Агония на човечеството“. Те ще трябва да оцелеят в суров свят. Окончателното измиране на последните представители на човешката раса е само въпрос на време.

Интересно е, че прогнозите са съвпаднали със заключенията на експертите. Така през 2010 г. ученият Петр Валентинович Турчин е прогнозирал, че 2020 г. ще бъде адска. А през юли тази година изследователският институт Алън Тюринг и университетът Тарапака в Чили представиха резултатите от своите изследвания, в които крахът на човечеството е планиран за 2040-2060 година.