Комсомолката Цветелина Пенкова: Европа сне доверието си от ГЕРБ

Червените пратенции в Брюксел не разбирали защо "Позитано" 20 се озъби на Елена Йончева

Общество
08:45 - 09 Октомври 2020
2979
Комсомолката Цветелина Пенкова: Европа сне доверието си от ГЕРБ

Резолюцията за България, която беше гласувана в ЕП, е „снемане на доверието от сегашните управляващи”. Това обяви като оценка младата надежда на БСП и пратеница на червените в Брюксел Цветелина Пенкова след дългите разисквания вчера. 

„Тази резолюция идва след един доста критичен доклад от страна на ЕК. Ако приемем, че ЕК дава експертна оценка, в момента беше дадена и политическата”, коментира още Пенкова.

Според евродепутата Андрей Новаков от ГЕРБ/ЕНП се дава повод да се говори за това да бъдат спрени парите за България. „Немски евродепутат стана и каза: „Искам да им спрат парите!”. А ще ни ги спрат ли? Не, но дадохме шанс това да се говори. Тъжно беше, че оставихме да се говори това. Тази резолюция беше инициирана и писана от българи, дадохме шанс да говорят за нас”, заяви Андрей Новаков в спор с Пенкова в Нова телевизия. 

„Резолюцията не се пише само от българи, защото това е конфликт на интереси, затова не съм съгласна с това твърдение”, отвърна на свой ред тя. 

По повод снетото доверие от страна на представители на БСП по отношение на евродепутата Елена Йончева, Пенкова каза, че няма момент за притеснение. "Елена Йончева винаги се е отстоявала като човек, който се бори с корупцията. Не мисля, че има нужда да се коментира полемика и неразбирания, които възникват. За нас е важно по какъв начин се върши нашата работа там“, допълни Пенкова.