Концерт на "Батенберг" ще има , но без заря

За настроението ще се грижат изпълнителите от „Остава“, „Тангра“, ViliDJ Brazz & Брас бенд, Криста, Дони и Нети

Общество
11:07 - 29 Декември 2023
4380
Концерт на "Батенберг" ще има, но без заря

Традиционният новогодишен концерт на площад "Батенберг" все пак ще се състои, въпреки че преди три седмици имаше проблеми с неуредени музикални права.  Празникът ще започне от 21:30 на 31-ви декември и ще продължи до 01:00 след полунощ.

Софиянци могат да очакват впечатляващо светлинно шоу, но без фойерверки, за да не се смущават животните, децата и хората с увреждания. Това съобщиха на брифинг пред медиите организаторите на мероприятието.

За празничното настроение на публиката ще се погрижат изпълнителите от „Остава“, „Тангра“, ViliDJ Brazz & Брас бенд, младата талантлива изпълнителка Криста, Дони и Нети и Иво Папазов-Ибряма с оркестър „Тракия“. 

Междувременно Красимир Димитров, директор на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ в Столична община, предупреди, че граждани във видимо нетрезво състояние няма да се допускат, както и такива, които носят със себе си пиротехника, стъклени бутилки и оръжие.

От СДВР разясниха пред медиите, че ще бъдат изградени шест контролно-пропускателни пункта, а

за безопасността на посетителите ще бдят около 200 полицейски служители.

От столичната полиция напомниха също така, че на концерта няма да бъдат допускани малолетни и непълнолетни лица без придружител. От брифинга стана ясно още, че пътното движение ще бъде преустановено около 16 ч заради изграждането на сцената на площад „Батенберг“.

В новогодишната нощ столичният градски транспорт ще работи с удължено работно време.