Концертът на Веско Ешкенази се мести от юни за април 2021 г.

Заради пандемията, виртуозният цигулар за втори път промени датата на събитието в НДК

Култура
19:00 - 14 Май 2020
3038
Концертът на Веско Ешкенази се мести от юни за април 2021 г.

Концертът на виртуозния цигулар Веско Ешкенази съвместно с Плевенската филхармония под диригентството на Мартин Пантелеев, който трябваше да се състои на 4 юни т.г. в зала 1 на НДК, се мести за 16 април 2021 г. Това обяви в специално видео обръщение Веско Ешкенази. Концертът, с който маестрото искаше да отбележи своя 50-ти юбилей бе насрочен първоначално на рождения му ден на 17 март, но заради пандемията в световен мащаб и въвеждането на извънредно положение в Европа, включително и в България, събитието бе отложено за 4 юни.

Уви и тази дата трябваше да бъде променена, тъй като все още в България не са разрешени концертите на закрито, а и събирането на 4000 души на едно място в закрита зала за момента е и забранено, и опасно. 

Ето и цялото обръщение на Веско Пантелеев към неговите почитатели:

"Здравейте скъпи приятели, прекрасна моя публика, на 17 март, тази година, Вие щяхте да изпълните до краен предел зала 1 на НДК, а аз от сцената щях да празнувам заедно с Вас 50-годишен юбилей. На сцената трябваше да съм с Плевенската филхармония, Мартин Пантелеев, Койна Русева, Люси Дяковска, Людмил Ангелов, Адриана Николова - Печенката, Дани Милев и други мои приятели. Да, но няколко дни преди това светът изведнъж спря. Спря без предупреждение за всички нас. Въпреки това в момента има надежда, че нещата ще се нормализират и животът ще бъде отново такъв, какъвто го познаваме. За съжаление тази нормализация идва доста бавно. Именно поради това, аз взех решение и поемам отговорност, да преместя концерта за догодина, 16 април 2021 г.

И повярвайте ми - това го правя, само защото искам тази среща да бъде разрешена, Вие да сте здрави, а и ние също, което е най-важното. Повярвайте, също така, че това време ще отлети неусетно и ние ще бъдем заедно в първа зала на НДК, за да празнуваме моя още непразнуван 50-ти юбилей.

Вие ми подарихте прекрасен подарък - изцяло пълна зала на НДК. Аз от своя страна ще подаря на всеки от Вас нещо скромно, почти символично - луксозно издание на програмата за концерта на който ще бъдем заедно. От името на всички участващи благодаря за доверието и разбирането! Ние ще спазим нашето обещание за незабравима музикална среща, надявам се да получим и Вашето такова. 

Всички билети ще важат без презаверка. Пазете се! Ще се видим съвсем скоро! Искрено Ваш! Веско."

Снимка: Александър Богдан Томпсън