Кончаловски поздрави брат си Никита Михалков с ЧРД с детска снимка

Топ
19:03 - 21 Октомври 2019
6654
Кончаловски поздрави брат си Никита Михалков с ЧРД с детска снимка

Световноизвестният руски режисьор Андрей Кончаловски поздрави сърдечно с рождения ден своя по-малък брат и също прочут режисьор Никита Михалков, като публикува във фейсбук негова снимка от детските години, придружена с топло послание, видя Lupa.bg.

Днес Михалков, който е режисьор на филмови класики като "Сибирският бръснар", "Свой сред чужди, чужд сред свои", "Робиня на любовта", "Незавършена пиеса за механично пиано", "Очи чорние", "Изпепелени от слънцето" и др., навърши 74 години.

„Аз имам по-малък брат. Отначало в моя живот той играеше ролята на верен слуга и оръженосец: в тази система по-големият брат има право да прави каквото си пожелае, а по-малкият – може да прави само това, което му позволи по-големият. Аз дълго време бях обладан от снизходителността на големия брат”, призна Кончаловски. След това той добавя, че когато Никита, който е с 8 години по-малък от него, също решил да стане кинорежисьор и да прави филми подобно на брат си, се появила и ревността.

„Дълго време с него нямаше за какво да се съветвам – аз бях уверен, че знам всичко по-добре от него. След като той засне „Недовършена пиеса за механично пиано” и особено след „Урга”, аз най-накрая осъзнах, че той е израснал и че се е превърнал в голям майстор”, споделя още Андрей Сергеевич, който решава да носи фамилията на майка си, а не на баща си.

Снимката на малкия Никита, с която Андрей Кончаловски го поздрави с рождения ден

„Благодарение на Никита аз започнах да обичам повече Русия. Благодарен съм му за неговата любов към Родината”, изповяда се режисьорът на „Сибириада”, на „Танго и Кеш” и на други хитове.

„Ако ние с Никита не бяхме братя, никой нямаше да ни сравнява. Разбира се, ние непрекъснато се сравняваме с някого. Макар че какво има да делим? Отдавна вече не сме млади. Всеки от вас вече е изкачил върха на своята жизнена траектория. Благодарен съм му, че в много ситуации той ми помага да преодолея скепсиса. И с възрастта той стана част от моята натура. Бих определил това като "комплекс на по-големия брат."

Слава Богу, че ние попаднахме в едно и също време, в едно и също пространство", сподели още Андрей Кончаловски и накрая поздрави брат си сърдечно с думите:

"Никита, скъпи мой братко, честит рожден ден! Здраве, вдъхновение и на многая лета!"