Кончаловски снима филм за коронавируса (ВИДЕО)

Режисьорът кани всички, които говорят руски, да станат съавтори на документалната лента

Култура
15:57 - 23 Март 2020
3524
Кончаловски снима филм за коронавируса (ВИДЕО)

Знаменитият руски режисьор Андрей Кончаловски планира да заснеме документален филм за коронавируса и кани всички, които говорят руски език, да станат негови съавтори, научи Lupa.bg. Творецът публикува в социалните мрежи специално видеообръщение по този повод.

„Приятели, светът се променя пред очите ни. Сигурен съм, че ще отнеме време да осъзнаем всичко, което се случва сега. Но би било непростима грешка да не се опитаме да запечатаме тези промени. Замислих документален филм-изследване, като засега съм го нарекъл „Карантина по руски“. И ви моля да станете мои съавтори“, обърна се режисьорът към хората.

Андрей Кончаловски прикани всички, които желаят да запишат кратки видеоклипове с отговори на няколко въпроса, които той постепенно ще включва, и да ги публикуват в социалните мрежи. В първите фрагменти Кончаловски моли зрителите да поразсъждават върху това как карантината в Русия се различава от карантината в други страни или да разкажат каква е „най-безумната покупка“, която са направили в настоящия период.


Режисьорът дава наставления и на бъдещите автори на документалния му филм как да държат мобилния си телефон, така че да запишат видеото. Дръжте го хоризонтално, съветва Кончаловски.

"От нещата, които сте изпратили, ще се опитаме да направим филм, който ще съхрани общата ни памет за това време", казва режисьорът на "Сибириада", на "Влакът беглец", на "Грях" и на още десетки кино класики.

"Ще се радвам, ако в проекта вземат участие и хора, които не живеят в Русия, но говорят на руски. Благодаря ви. И бъдете здрави", казва Андрей Кончаловски в краткото си послание.