Конфискуваха 16 000 маркови парфюма на „Капитан Андреево“

Общество
17:51 - 02 Март 2021
1299
Конфискуваха 16 000 маркови парфюма на „Капитан Андреево“

Митническите служители задържаха близо 16 000 парфюма и тоалетни води с логото на световноизвестни марки при проверки на "Капитан Андреево", съобщиха от Агенция "Митници".

По-голяма част от ароматите са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост, а друга при опит за контрабандно пренасяне, укрити в превозни средства, влизащи в страната от Турция.

При проверка на автобус с турска регистрация, пътуващ за Румъния, са открити в спалното помещение кашони с 1093 парфюми и тоалетни води. Ароматите са с логото на 15 различни световни марки. При проверката се установява, че недекларираната стока е собственост на шофьора на автобуса. Ден по-рано при щателен контрол на автобус с румънска регистрация митническите служители откриват чанта под една от пътническите седалки, пълна с 313 парфюми и тоалетни води, укрити от водача на превозното средство.

На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците. Във връзка със защитата на права върху интелектуалната собственост само през последната седмица на февруари митническите служители на "Капитан Андреево" са задържали при десет случая близо 2000 парфюма.