Конгресмен: „Екип убийци“ на Тръмп преследвали Нанси Пелоси

Политика
16:28 - 18 Януари 2021
2543
Конгресмен: „Екип убийци“ на Тръмп преследвали Нанси Пелоси

Конгресменът от Демократическата партия на САЩ Джейми Раскин твърди, че „екип убийци“ са „преследвали“ председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси по време на нахлуването в Капитолия на 6 януари, пише Washington Examiner.

„Имаше група убийци, преследващи Нанси Пелоси“, каза Раскин. „Така че това не може да бъде на нивото на нормални партийни боричкания на размяна на вербални удари. Това беше атака срещу нашата страна“, цитира "Фокус". 

„Изградиха бесило извън Капитолия на Съединените щати“, добави той, казвайки, че протестиращите също са искали да „обесят Майк Пенс“.

Тълпа от привърженици на Тръмп нахлуха в Капитолия на 6 януари след реч на президента, в която той отново повтори убеждението си, че президентските избори са били откраднати от Демократическата партия чрез редица измами.

Федералните прокурори първоначално заявиха, че има „сериозни доказателства“, че протестиращите са възнамерявали да „заловят и убият избрани служители“, но по-късно признаха, че няма „преки доказателства“ за това.

Камарата гласува за импийчмънт на Тръмп за втори път миналата седмица заради насилието на протеста, докато Twitter го блокира за постоянно от платформата, а Facebook и Instagram обявиха временни забрани.
Впоследствие президентът многократно осъди щурма на Капитолия и призова своите привърженици да протестират мирно.