Конкурентите на Нинова излязоха с кърваво писмо

Янков, Жаблянов и Тодоров искат незабавна оставка на дясната ръка на Нинова

Политика
15:07 - 01 Септември 2020
3384
Конкурентите на Нинова излязоха с кърваво писмо

Трима от конкурентите на досегашната БСП председателка Корнелия Нинова излязоха с кърваво писмо в навечерието на прекия избор на лидер в партията. Красимир Янков, Валери Жаблянов и Георги Тодоров направиха дисекция на кампанията за вота и я определиха като предварително опорочена - тя и самите избори. 

Според тримата партийната телевизия БСТВ води агитация само в полза на Нинова и не дава трибуна на останалите кандидати. Затова те настояват шефката й Вяра Емилова да подаде незабавно оставка. Емилова е "ударена" по още една линия - тя е и зам.-шеф на Избирателната комисия по избора. Според кандидатите за поста и тя, и председателят на червената ЦИК Емил Войнов трябва да бъдат освободени от постовете си. Същото се отнасяло и за временно изпълняващият длъжността председател на левицата Владимир Москов, който също според тях водел задкулисна кампания в полза на Нинова.

Те настояват още утре всички избирателни списъци да бъдат публикувани, за да не се допускат манипулации. "ЦКПИ оказва натиск върху партийните организации с цел намаляване на членовете, имащи право на глас, като неправомерно изключва социалисти от изборния процес", твърдят от лявото "трио". И искат да се разкрият и точните местоположения на всички секции, включително мобилните, защото: 

"Тези т.нар. секции създават условия за фалшифициране на резултата, поради невъзможност за никакъв контрол върху „пътуващите кутии“.

Жаблянов, Янков и Тодоров обявяват още: "Ако тези наши искания не бъдат удовлетворени ще считаме изборът на председател на БСП за дълбоко опорочен и по същество уронващ престижа на партията пред българското общество".

Междувременно пък депутатката Весела Лечева лансира идеята всички кандидати за поста лидер на БСП да се откажат от битката и да си дадат отводи, за да започне процесът отначало и на чисто.