Константин Баждеков е новият шеф на "Левски"

Актуални новини
14:12 - 19 Юли 2021
2487
Константин Баждеков е новият шеф на "Левски"

Константин Баждеков е новият изпълнителен директор на "Левски", съобщиха от клуба. Той заема мястото на Павел Колев, чиято оставка влиза в сила и той овакантява поста.

Засега Баждеков ще бъде директор до Общото събрание на акционерите, което ще бъде свикано на 31 август.

"Решението на Управителния съвет бе одобрено от членовете на Надзорния съвет и се очаква да бъде официализирано до края на седмицата. Ръководството на "Левски" благодари на Константин Баждеков за готовността му да поеме отговорност и да съдейства за плавния преход до провеждането на Общото събрание на акционерите", съобщиха от клуба.

За Баждеков това ще бъде втори период като изпълнителен директор на клуба. Между 1999 и 2016 г., когато собствеността беше в Тодор Батков, а след това Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. След това изпълнителен директор на сините беше Диана Иванова, дългогодишен асистент на Баждеков.

От януари 2019 до юли 2021 г. Павел Колев беше изпълнителен директор на клуба.

Промените в устава, които са предвидени на общото събрание, засягат клубната идентичност на "Левски". С включването на точка по проект на тръст "Синя България" ще се даде форма на гаранция, че основният цвят, наименованието, стадионът на клуба не могат да бъдат променяни без одобрението на 90% от акционерите.

Снимка: Lap.bg