Константинова: В "Магнитски" е пълно с главорези, диктатори и до тях - всеки шести е българин!

Никъде по света Владислав Горанов не може да има банкова сметка и не може да управлява пари, заяви членът на ПП

Новини
10:53 - 14 Февруари 2023
3801
Константинова: В "Магнитски" е пълно с главорези, диктатори и до тях - всеки шести е българин!

"Чеченски главорези, диктатор от Мианмар са част от списъка "Магнитски" - и всеки шести там е българин. Санкциите на САЩ показват, че те са събрали доказателства – и то по същата тема, заради която Владислав Горанов беше арестуван миналата година" - заяви Калина Константинова, едно от лицата на "Продължаваме промяната" и вицепремиер в правителството на Кирил Петков.

Константинова беше категорична – никъде по света Горанов не може да има банкова сметка, не може да управлява пари.

Къде са отивали парите от две последователни правителства на Бойко Борисов, в които Владислав Горанов беше финансов министър? Българската прокуратура стои сляпа, глуха, не чува – тези казуси стоят някъде по шкафчетата на главния прокурор и той отказва да разследва, продължи Константинова.

За нея списъкът "Магнитски" не е външна намеса във вътрешната ни политика и вътрешните ни работи, а реакция на "глобалната имунна система".

По думите ѝ, САЩ ни казват да се оправим с корупцията ни, но и вземат мерки това да не вреди извън България.

Тя напомни и, че Великобритания също наложи санкции и на още родни бизнесмени.

Оттук-нататък трябва да осигурим съдебна реформа и правосъдие, не само защото го дължим на българите, а защото нашата ориентация в света е поставена на карта, убедена е Константинова.

Изключително гладко протича подреждането на листите с „Демократична България“, увери Константинова.

Тя каза, че напускането на бившия зам.-земеделски министър Иван Христанов изобщо не е свързано с реденето на листите, защото е станало преди обединението с "Демократична България".

Лена Бориславова не е взела дотук решение дали ще участва в листите, добави Константинова. Борим се с ДБ да спечелим 121 депутати в следващия парламент, подчерта тя.

Константинова се усъмни и, че БСП ще влезе в следващия парламент, като наблегна, че всички важни за социалистите политики са били финансирани, след като ПП спрели течовете през НАП - 8 млрд. лв. Що се отнася до местните избори и специално в София, Константинова коментира, че има обсъждане с ДБ и желание за съвместна работа.

Тя твърдо обясни, че има факти в политиката и не може по тях да има нюанси – като например кой гласува за съдебна реформа и кой против. За финал изрази притеснение, че пак гласуваме и на хартия, и машинно - заради възможни манипулации.