Консумацията на отлежали сирена удължава живота с 25%
Чедър, бри и пармезан съдържат спермидин, който понижава кръвното налягане
Новини
11:50 - 10 Декември 2020
1416
Учени откриха, че консумирането на отлежали сирена в умерени количества може да помогне за увеличаване на продължителността на живота, съобщава “Експрес”, цитирайки Texas A&M University.
Сирена като чедър, бри и пармезан съдържат химикала спермидин, който понижава кръвното налягане и намалява вероятността от сърдечна недостатъчност и други сърдечно-съдови заболявания с 40%.
В лабораторни експерименти експертите установяват, че добавянето на спермидин към храната на животните увеличава продължителността на живота им с 25%.
Те също така открили способността на веществото да блокира разпространението на увредени чернодробни клетки и по този начин предотвратява чернодробната фиброза, пише БГНЕС.