Конте пое Интер, нарочиха го за предател

Треньорът ще получава по 10 млн. евро на сезон

По света
11:26 - 31 Май 2019
2050
Конте пое Интер, нарочиха го за предател

Антонио Конте официално е новият треньор на Интер, обявиха от клуба. Договорът на специалиста е до лятото на 2022 г. На поста бившият наставник на Ювентус и Челси сменя Лучано Спалети, който беше освободен след втори неуспешен сезон на "Джузепе Меаца".

По неофициална информация заплатата на Конте ще е 10 млн. евро на година, което го прави най-скъпоплатения треньор в Серия "А".

Легендата на Юве беше начело на торинци от 2011 до 2014 г. и спечели три поредни шампионски титли. После пое националния отбор на Италия, а след това и Челси, с който стана първенец във Висшата лига.

Феновете на Ювентус са бесни на Конте и го нарочиха за предател заради лютата вражда в Интер. Тифозите дори поискаха премахването на почетната звезда на легендата от стадиона.

Ето какво гласи съобщението на привържениците:

"Антонио Конте беше любим капитан, играч с огромно сърце. Стана наш треньор, неочаквано ни изведе до Скудетото, въпреки че не разполагаше с топ отбор. После напусна по не съвсем ясни причини. Не беше най-приятното нещо. Но необратимата раздяла с него е отиването му в Интер".

"Той не е просто бивш играч на Ювентус или професионалист, който отива в противников отбор. Много хора са го правили в миналото. Но изборът с Интер е непрофесионален. Професионално е да отиде в Неапол, Рим, Милан. Неговият ход означава присъединяване към клуб, който, за щастие, безуспешно се опита да ни унищожи и да хвърли кал в историята ни".

"Доколкото разбираме, една звезда на стадиона означава, че си ювентино. С тази постъпка Конте вече не представя духа и ценностите на ювентино и не заслужава почетната звезда", написаха от един от фенклубовете на торинци.

Снимка: БТА