Контрабанда: Даскал вари ракия в бивш физкултурен салон на гимназия

Полицаи спипали 230 литра алкохол без бандерол в училището по селско стопанство в Пазарджик

Крими
15:39 - 17 Септември 2021
3173
Контрабанда: Даскал вари ракия в бивш физкултурен салон на гимназия

Ракиджийница е била открита в неработещ физкултурен салон в училище в Пазарджик. По неофициална информация става въпрос за Професионалната гимназия по селско стопанство „Царица Йоанна“ в областния град. Оттам обаче твърдели пред разследващите органи, че разкритата ракиджийница била създадена за учебни цели.

Разкриването на нелегалното производство на ракия е станало след мащабна акция на сектор “Противодействие на икономическата престъпност“ в района, където екипите проверявали и търговията с акцизни стоки в местните складове.

В помещението екипите на Областната дирекция на МВР в Пазарджик открили дестилираща инсталация, а в съседна сграда и 230 литра с алкохол без бандерол. Разследващите не са намерили документи за намерената ракия, нито пък произведените количества са били декларирани пред съответните контролни органи.

Малко по-късно последвало и претърсване в къща в близко до Пазарджик, обитавана от 65-годишен мъж, който е от ръководния екип на училището. В жилищната постройка икономическите полицаи установили наличието на още 120 литра с ракия, отново без документи. По непотвърдена информация става въпрос за преподавател от гимназията, който е на ръководна позиция в учебното заведение и който е решил да припечелва от нелегалното производство на алкохол, съобщава Монитор.