Контузия лиши национал от участие на Евро 2019

Българският тим замина за Франция без Розалин Пенчев

Спорт
20:21 - 10 Септември 2019
1841
Контузия лиши национал от участие на Евро 2019

Контузия лиши един от посрещачите в състава на националния отбор от участие на европейското първенство по волейбол. Българският тим замина за Франция без Розалин Пенчев.

Заради мускулно разтежение той пропусна последните 2 контроли на държавния ни тим с Беларус и Естония. След завръщането от Талин било установено, че травмата ще изисква по-дълго възстановяване.

Това принуди селекционера Силвано Пранди да направи промяна в групата. Мястото на Розалин зае Георги Петров, който тренираше с тима, но нямаше да замине за Монпелие, ако Пенчев бе здрав.

Националите започват там участието си на европейското с мач срещу Гърция в четвъртък от 14,15 ч. В петък и събота момчетата на Пранди срещат Румъния и Португалия. Неделя е почивен ден за българския отбор.

В понеделник България среща френските домакини, а на следващия ден е сблъсъкът с Италия. Първите 4 от 6-те отбора в групата продължават в следващата фаза на континенталния шампионат.

Освен във Франция първенството се провежда още в Белгия, Холандия и Словения.

Състав на България за Евро 2019: разпределители - Георги Сеганов и Добромир Димитров; централни блокировачи - Виктор Йосифов, Светослав Гоцев, Теодор Тодоров и Алекс Грозданов; посрещачи - Тодор Скримов, Николай Пенчев, Мартин Атанасов и Георги Петров; диагонали - Цветан Соколов и Венелин Кадънков; либеро - Теодор Салпаров и Петър Каракашев.