Контузия спира Везенков да играе в НБА

САЩ
20:21 - 11 Януари 2024
3344
Контузия спира Везенков да играе в НБА

Контузия в глезена може би е причината Александър Везенков да не играе и секунда във втори поред мач за “Сакраменто”. Това твърдят няколко американски издания.

Според присъствали на последния мач на “Кингс” - при победата 123:98 над “Шарлът”, по време на целия двубой левият глезен на българина е бил превързан. Анализаторите отчитат, че точно поради това Везенков бе единственият, който не се появи от пейката за тима от Калифорния. Треньорът на “Сакраменто” Майк Браун използва 14 играчи от 15 възможни при рутинната победа над един от слабаците в НБА.

Везенков има само 1 двубой от началото на новата година. 28-годишният нападател се появи за повече от 20 мин при загубата 100:133 от “Ню Орлианс” на 8 януари. Тогава Везенков вкара 11 точки, добави и 2 борби.

В същото време пък фенклубът на бившия тим на Везенков - “Олимпиакос”, захапа яростно треньора на “Сакраменто” Майк Браун. Феновете на гръцкия колос недоумяват как избраният за най-добър баскетболист в Европа за миналата година получава все по-малко игрово време в НБА.

“Какво по дяволите се случва със Саша Везенков? Не игра заради треньорско решение срещу един от най-слабите отбори в НБА, но въпреки това вие давате минути на играч с 10-дневен договор като Хуан Тоскано-Андерсън, който вкарва 0 точки и Харисън Барнс, който също е няма актив. Пуснете Везенков да играе! Той има невероятна химия със Сабонис”, пишат от фенклуба на “Олимпиакос”.

Следващият мач за Везенков и компания е в събота от 2,30 ч срещу един от фаворитите за титлата “Филаделфия”.