Копаранов от розовите в СОС: Семейството е много повече от майка, баща и техните деца

Новини
14:50 - 13 Юни 2024
1971
Копаранов от розовите в СОС: Семейството е много повече от майка, баща и техните деца

„Другата седмица ще се проведат в един и същи ден две масови шествия – Шествие за семейството и „София прайд“. От няколко години провеждането на тези две събития се използва за противопоставянето на групи граждани.

Това противопоставяне обаче е безсмислено и е една фалшива дилема“.

Това заяви в позиция от името на ПП-ДБ-СС в Столичния общински съвет Христо Копаранов от „Спаси София“.

ПП-ДБ-СС изразяват подкрепата си за всяко семейство в София, както и за всеки, който иска да изживее живота си в София с достойнство и без страх, такъв какъвто е и с този, с когото е решил да прекара живота си.

„Дълбоко вярваме, че семейството не е просто една математическа формула, семейството е нещо много повече от майка, баща и техните деца. Самотните родители и техните деца са семейства, двама партньори също са семейство, семейство са и хората, които обичаш и хората, с които искаш да градиш живота си. Хората, с които сте неразривно и завинаги свързани.

Затова всяко семейство трябва да бъде подкрепяно и ценено.

Зачитането на един вид семейства не застрашава другите, напротив – утвърждава ги. Единственият вид семейство, който не можем да подкрепим, са семействата, превръщащи се в параван за домашно насилие  и неравенство, защото всеки заслужава достоен живот – както в семейството, така и в обществото“, каза той.

„Затова когато всяка година хиляди граждани излизат, за да ни кажат, че се чувстват онеправдани, че живеят в страх, че са лишени от права, ние сме длъжни да ги чуем и да ги защитим. Длъжни сме да превърнем София в приемащ град, където всеки може да живее живота си достойно и гордо, стига да не вреди на другите. Той изброи случаи на български студенти, избивани, защото приличали на „някакви“, деца, които чупили пръстите на своите връстници, защото имали женствен глас, а от най-високите трибуни в държавата се леела арогантна реч на омразата.

Според Копаранов, „София прайд“ отдавна е надскочило правата на хората с различна ориентация, а е за всеки, който е различен.