Копейкин за " Величие ": Няма да ги коментирам, не съм психиатър

Никой от "Възраждане" няма да подкрепи този кабинет, категоричен е лидерът на партията

Новини
10:15 - 16 Юни 2024
4032
Копейкин за "Величие": Няма да ги коментирам, не съм психиатър

"Ние сме големи оптимисти за бъдещето на Европа като европейска, като дом на европейската цивилизация, която ние българите сме създавали. Но ЕС с неговите политика в момента е заплаха за европейската цивилизация", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов по БНТ.

Допълни, че в момента се работи за създаване на собствена група в Европейския парламент и това е основното, което ще прави групата на "Възраждане" в ЕП.

"Група, която ще има десетки депутати от поне 7 държави, даже 9, които ще говорят едно и също нещо".

Тя вече си има име, но Костадин Костадинов отказа да каже какво е то.

"Никой от "Възраждане" няма да подкрепи този кабинет, то е ясно. Въпросът е кой или кои ще бъдат тези, които ще излъжат избирателите си, коментира евентуалният кабинет. Според него ПП-ДБ трябва да си "изкопаят една дупка и да се скрият".

"Няма как да кажем, че някой е попречил за по-ниската избирателната активност, защото имаме 32%, което е най-сериозният проблем. На практика българският народ гласува вот на недоверие на собствената си политическа система и което е още по-лошото на собствената си държава".
По отношение на гласовете, които отидоха за партия "Величие" Костадинов каза, че те са изкопирали "Възраждане".

"Когато имаш една ярко изразена опозиционна политическа сила в парламента, която е основна заплаха за основния действащ политически ред в страната, когато се появят още двадесет политически партии, които говорят едно и също и се опитват да разводняват вота, когато някой пречи на опозицията да победи, това означава, че той работи за управляващите".

Той отказа да коментира "Величие" с думите, че не е психиатър. Съжали техните избиратели. Според Костадинов именно тези избиратели ще бъдат разочаровани и това, ако има нови избори, ще намали още повече избирателната активност. По думите му ниската избирателна активност през последните години се дължи на "поредица от лъжи".

"Хората казват - ние гласуваме за промяна, а те ни слагат ГЕРБ и ДПС в управлението. Така, че когато имаме такава системна лъжа, постоянно проповядвана, постоянно показвана в медиите, в един момент хората махат с ръка и казват майната им - всички са лъжци".

"Това е американски проект. То това се вижда от космоса", каза лидерът на "Възраждане".
Според него "когато народът не вярва в държавата, държавата е поставена на карта. На карта е поставено оцеляването на българската държава". Смята, че ДПС е заплаха за националната сигурност.

"Говореше се в цялата страна, че има масово купуване на гласове за ДПС, а МВР не направи нищо".

"Когато българският народ сам се отрече от своето чедо, някой друг ще го припознае".
Костадинов смята, че вотът на последните избори е политически, задкулисен, финансов и етнически вот, което може да изяде дори и първата политическа сила ГЕРБ.