Кораб изчезва и се появява след 4 години

Капитанът на лайнера отрича: „Изпратихме SOS преди 2 часа”

Мистика
14:46 - 09 Септември 2020
5016
Кораб изчезва и се появява след 4 години

През 1993 г. лайнерът „Звездата на Бахадур” отплава от Бомбай за остров Ява. 156 пътници на борда очакват да вкусят удоволствията на морски круиз, а 30 членове на екипажа се трудят неуморно, за да отработят заплатите си. Но на третия ден от плаването луксозната ваканция отстъпва място на истински кошмар. Лайнерът попада в ужасна буря и във всички посоки полита сигналът за бедствие и търсена помощ SOS.

Намиращите се наблизо кораби идват да помогнат на бедстващия лайнер, но когато пристигат на мястото, откъдето идва зовът SOS, се оказва, че няма никакъв кораб. Лайнерът изчезва и от екраните на радарите.

След като бурята утихва, индийската брегова охрана изпраща патрулни лодки в района на бедствието, за да издири и спаси оцелелите. Търсенето е напразно. Не са открити  останки от кораба, нито оцелели. „Звездата на Бахадур” става част от безкрайния списък с погълнати от океана кораби. Фирмата отписва загубите, а роднините оплакват жертвите.

Четири години по-късно чудото се случва - лайнерът се появява непокътнат. Радарите го засичат и от кораба идва сигнал: „Това е „Звездата на Бахадур“. Бурята спря. Нямаме нужда от помощ. Следваме курса си”. Патрулна лодка пристига в района, където от година не е имало бури и където изчезва лайнерът преди 4 години.

Моряците от лодката съвсем не били готови да видят появилия се изневиделица круизен кораб, смятан за потънал преди 4 години. „Звездата на Бахадур” плавала спокойно, сякаш нищо не се е случило. На палубата царувало забавление, туристите живо обсъждали неочаквано приключение с бурята, което разнообразило стандартната програма. Моряците бързали да премахнат последствията от неочаквано налетелия и също толкова неочаквано отминал ураган. На новината, че лайнерът е изчезнал за 4 години, капитанът отговорил: „Не 4 години, а 2 часа! Изпратихме SOS преди 2 часа”. Корабът се върнал невредим в родното пристанище на Бомбай, а инцидентът бил добавен в световната книга на загадъчните явления.