Кореец изпра парите си в пералня, за да ги изчисти от COVID-19

Куриози
16:54 - 04 Август 2020
2372
Кореец изпра парите си в пералня, за да ги изчисти от COVID-19

Прането на пари доби ново значение и вече не е само криминална финансова операция. Наскоро гражданин на Южна Корея буквално пъхна парите си в пералнята машина, за да ги изчисти от... коронавируса, съобщава "Фокус". 

Човекът, който живеел близо до столицата Сеул, сложил неизвестен брой банкноти от по 50 хиляди южнокорейски вон (на стойност около 42 долара всяка) в пералнята си, за да е сигурен, че по тях не са полепнали опасните гадинки с популярното име COVID-19. 

За нещастие обаче, когато оборотите на домакинския уред си свършили работата, голяма част от парите били унищожени и даже местната банка не могла да възстанови целостта им. 

Когато ги извадил от пералнята, част от парите били сериозно повредени. Човекът се свързал с банката, за да му бъде възстановена поне част от сумата. Според правилата на банката повредени банкноти могат да бъдат частично възстановени на гражданите, но само ако те не са напълно унищожени.
 
В крайна сметка на южнокорейския Марко Тотев му били възстановени 23 млн. вона (или 19 320 долара). От банката не разкриват колко точно пари е загубил, но споменават, че става дума за сериозна сума.