Корейски кръчмари глобяват за неизядена храна
Плащате тройна сметка, ако в чиниите остане от ястията

Ресторанти в Корея налагат странни правила, които шокират не особено ящните клиенти. Кръчмарите глобяват, ако не си изядете всичката храна в чинията.
"В Сеул съпругът ми и аз попаднахме в много неловка ситуация в местен ресторант. Приятели, които често пътуват до Корея, ни посъветваха, ако искаме да опитаме много различни ястия от националната кухня наведнъж, да намерим ресторант с бюфет формат.
Както се оказа, корейците доста практикуват това и не за закуска, а за обяд и вечеря", разказа за кръчмарската странност руска блогърка.
Тъй като на масите често има топла печка, на която можете да приготвяте собствена храна, бюфетът в тези ресторанти предлага и основно полуфабрикати, които сами приготвяте. Гарнитурите и десертите вече са готови, обяснява дамата.