Корист: Корнелия се вихри в хотел на Ветко

Политика
21:14 - 09 Февруари 2020
9632
Корист: Корнелия се вихри в хотел на Ветко

Корнелия Нинова се развихри в Пловдив на знаково място – в хотел на олигарха Ветко Арабаджиев.

Среща с част от пловдивския актив на БСП и председателя на партията стана повод за недоволство при социалистите.

За пръв път от три години насам Нинова идва в Пловдив, но вместо в местната централа, разговорът се състоял в луксозния хотел на арестувания за пране на пари и данъчни измами бизнесмен Ветко Арабаджиев, обясниха пред „Труд” червени бунтари.

„Смяна на ръководството дали ще има, зависи от пловдивските социалисти”, каза Нинова и допълни, че “има какво да се работи за състоянието на пловдивската организация”.

„Не сме говорили с Георги Гергов за предстоящите вътрешни избори”, каза Нинова. На 15 март в Пловдив ще избират градски лидер, а сегашният Красимир Трифонов е сочен за близък с областния лидер Георги Гергов.

Нинова обаче бе посрещната от Иван Петков, който е спряган за вътрешнопартийна опозиция спрямо Гергов. На въпрос дали се страхува от предстоящия пряк избор за нов председател на БСП и сигналите, че вероятно оргсекретарят на партията Кирил Добрев ще се кандидатира също, Нинова заяви:

„От далеч по-сериозни неща не се страхувам, та камо ли от Кирил Добрев. Ние сме най-демократичната партия, всеки е свободен да се кандидатира, а партийните членове решават”.