Корнелия: Борисов три пъти ми прави преврат в БСП

Политика
13:24 - 16 Юни 2022
2685
Корнелия: Борисов три пъти ми прави преврат в БСП

Тук цял ден се споменават думите мафия, задкулисие и борбата с тях. Била съм депутат, водили сме ожесточени битки със задкулисието и Борисов цели пет години. познаваме им всички маниери. Опитваха да ни купуват, омаскаряваха ни. На мен три пъти ни правиха вътрешен преврат.

Това заяви лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова от парламентарната трибуна. Така, че на личен гръб съм изпитала всичко от задкулисието. Не се продадохме и затова продължаваме сега в правителството на Кирил Петков.

Такова политическо озверяване, каквото се случва тук в последните дни, не съм виждала. Разрушително, без грам мисъл какво ще стане утре, вдругиден, как народът ще изкара зимата. Разрушавате, но няма алтернатива, допълни тя.

"Възраждане", "Има такъв народ", ДПС и ГЕРБ - това е изборът. Виждали сме в годините всякакви безпринципни договорки. Но задаващата се на хоризонта алтернативна коалиция, тя просто няма нито принципна, нито ценностна стойност. Как се съчетава желанието на "Възраждане" за напускане на НАТО и ЕС с ярко атлантически декларираните ценност на ДПС? Как се съчетава желанието да се събори моделът ГЕРБ с желанието да една от партиите да остане с този модел?, запита Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП обясни, че въпреки принципните различния с някои коалиционни партньори. Ние имаме обща цел - борба със задкулисието, което се окопити в последните седмици. Задкулисието има само една цел - пари на гърба на народа. ГЕРБ записаха корупцията в законите и така я узакониха и я направиха ненаказуема, смята тя.