Корнелия изключва БСП от ПЕС , пак твори заговор срещу Истанбулската конвенция

Нинова отново громи общите европейски ценности с пропаганда за джендър идеологията

Свят
20:35 - 21 Декември 2022
6056
Корнелия изключва БСП от ПЕС, пак твори заговор срещу Истанбулската конвенция

С гласовете на ГЕРБ, "Продължаваме промяната", ДПС и "Демократична България" на първо четене комисията по социални политики прие промени в закона срещу домашното насилие, внесени от "Демократична България". "Възраждане" и БСП бяха против, защото видяха в предложенията опити за прокарване на Истанбулската конвенция и "джендър идеология". "Български възход" също не подкрепи текстовете, защото предложенията усложнявали сегашните разпоредби. Текстовете са разпределени за разглеждане от седем парламентарни комисии, като водеща е правната.

Най-пламенно срещу промените в закона за домашното насилие се изказа Корнелия Нинова от БСП. Каза, че "категорично, ама много категорично" депутатите трябвало да положат усилия за борба за домашното насилие, но че зад текстовете на "Демократична България" прозирала Истанбулската конвенция, цитирана от "Дневник". С тези си твърдения Нинова де факто забива още един автогол във вратата на БСП по отношение на и без това разклатеното и висящо на косъм членство в ПЕС. 

Както Lupa.bg първа писа преди няколко седмици, Нинова изпрати ласкаво писмо до новия президент на евролевицата - шведа Стефан Льовен, който наследи поста от доскорошния лидер Сергей Станишев. В него Нинова го покани на рандеву в София и му гарантира рестарт на отношенията между Столетницата и ПЕС. 

Шефката на "Позитано" 20 обаче бе попарена от отговора, пратен й от Льовен с напомняне, че първо тя системно отказва да участва във форумите на лявото политическо семейство на Европа и второ - че

въпреки обещанията, дадени през 2018 г. за законодателни промени у нас по отношение на домашното насилие и неприетата от София Истанбулска конвенция, социалистката не е свършила нищо от това. И любезно отклонява поканата й за гостуване в българската столица. 

Нинова изтъкна и днес, че благодарение именно на БСП Истанбулската конвенция не била ратифицирана в България и припомни, че според решение на Конституционния съд тя противоречи на основния закон. Левицата се опасява, че, ако се приемат текстовете деца под 14 г. ще могат да подават сигнали за домашно насилие и да завеждат дела от свое име срещу родителите си, можело да "отвори вратите на ада за много семейства", защото щяло да се използва за манипулации и злоупотреби, уточняват още колегите от "Дневник". 

"В Истанбулската конвенция зад уж борбата с домашно насилие, се прокарва т. нар. третия социален пол, което не е мъж или жена, а според това как се чувства човек в социална роля.

Вносителите и радетелите на Истанбулската конвенция се отказаха да я предлагат силно за ратификация, но започна през различни законодателни инициативи - учебници, помагала, да се промъкват различни тенденции за т. нар. джендър идеология", каза Нинова.