Корнелия към социалистите: Направете мъдър избор!

Нинова доволна, че за пръв път ще има пряк избор на лидер на БСП

Политика
14:35 - 15 Декември 2019
1692
Корнелия към социалистите: Направете мъдър избор!

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна днес към членовете на партията, след като вчера пленумът реши прекият избор на нов председател на партията да бъде насрочен за 26 април 2020 г. Тя обяви, че е доволна, че за пръв българските социалисти ще изберат кой да ги води пряко. Нинова пожела на членовете на Столетницата да направят мъдър избор.

Ето и краткото обръщение на Корнелия Нинова, публикувано днес в ранния следобед на страницата й във фейсбук:

"Уважаеми членове на БСП, вчера Националният съвет на партията прие правила за пряк избор на Председател. В продължение на три години имаше оспорване на тази норма в Устава. Бяха правени опити тя да бъде променена. Реформата беше трудна, съпротивата- ожесточена. Щастлива съм, че пристъпваме към нейното изпълнение. Благодаря на всички социалисти, които ме подкрепяхте в тези усилия.

За пръв път българските социалисти ще избираме пряко, така, както правят в Испания, Португалия, Франция, Италия, Белгия, Холандия, Хърватска, Великобритания, Германия. Убедена съм, че няма по-справедлив, чист и демократичен избор от този. Решението е във вашите ръце. Вие сте силата. Пожелавам ви на добър час и мъдър избор."