Корнелия на протеста: Срещу Радев се води война от ден 1-и

У нас
18:34 - 09 Юли 2020
1653
Корнелия на протеста: Срещу Радев се води война от ден 1-и

"Пред президентството сме, за да защитим Конституцията и върховенството на закона. Срещу президента Радев се води война от първия ден от неговото избиране. Управляващото мнозинство – ГЕРБ и Обединени патриоти я водят на няколко фронта вече от 3 години – в парламента- от парламентарната трибуна, в изпълнителната власт – г-н Борисов като премиер и Министерският съвет.

Срещу Радев се води компроматна война. Управляващите от първия ден до днес не приемат, че може да има институция, която да мисли различно от тях, която да има други ценности, да се бори за други неща". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на червената партия. 

"Днешният акт е безпрецедентно действие за президентската институция и държавата ни изобщо. От БСП не приемаме тази показност и зрелищност, с които се нахлува в президентската институция. Ако има съмнения за извършени закононарушения от страна на администрацията, то нека те се разследват. Ние уважаваме върховенството на закона, но не по този начин.

Затова сме тук, пред президенството, с цялата парламентарна група и младежите от партията, за да заявим категорично: Вярваме в почтеността на Румен Радев, вярваме в неговото достойнство, искаме да се спазват Конституцията и върховенството на закона. Да си пазим институциите като темелите на българската държава", каза още тя.

Корнелия Нинова на протеста пред Президентството