Корнелия не спи: Настоява Радев да спре да се меси в БСП

Служебната министърка на спорта излязла от правомощията си, не можела да говори от името на левицата

Политика
14:20 - 23 Октомври 2022
3605
Корнелия не спи: Настоява Радев да спре да се меси в БСП

"Позитано" 20 избухна с неподписано от Изпълнителното бюро на Корнелия Нинова медийно писмо срещу президента Румен Радев, за пореден път. В случая повод за недоволството на Нинова и придворните й стана изказване на служебната министърка на спорта и член на БСП Весела Лечева (бивш водач на левицата за парламентарни избори - б.р.) за това, че действията на тясното ръководство на партията всъщност издействали петото й място на последния вот.

"Уважаеми господин президент, за пореден път Ваш служебен министър си позволява да коментира публично вътрешнопартийни въпроси на БСП. Нещо повече, да изопачава факти, касаещи парламентарната група на БСП и решения, взети от колективните органи на партията и от общото събрание на народните представители.

Г-жа Весела Лечева е назначена от Вас за министър в лично качество. Тя не представлява БСП в служебното правителство.  Започва да става практика членове на Вашия кабинет грубо да се намесват в партийните ни работи.

Вече Ви писахме по този повод, но липсата на реакция и продължаващите изявления ни карат да мислим, че всичко това се случва под Ваше давление", недоволстват хората на Нинова (ако не е писала тя лично текста на писмото - б.р.). 

Според тях служебното правителство излизало извън правомощията си, погазвало  принципа за разделение на властите и това трябвало да спре.

Иначе Лечева тази сутрин отправи покана към бившите премиер и вицепремиер Кирил Петков и Асен Василев лично да се запознаели с незаконните, по думите й, договори на предшественика й и настоящ депутат от ПП Радостин Василев, с когото е във война от ден 1.