Корнелия Нинова: Болестта засегна цялото ми тяло, задушавах се

Лидерката на БСП влиза като санитар в COVID-отделението на ВМА

Политика
10:06 - 22 Ноември 2020
6051
Корнелия Нинова: Болестта засегна цялото ми тяло, задушавах се
Лидерката на БСП Корнелия Нинова е изпитала силата на коронавируса много по-тежко, отколкото в медиите в началото се съобщаваше. Оказва се, че инфекцията е засегнала редица от органите й - от очите до бъбреците. Тя разкри, че е получила и задух, освен високата температура, а след това са започнали и неврологични проблеми, бъбречна криза, последвал е и конюнктивит.
"Минах по трудния начин. Всичко ме болеше", сподели тя пред БНТ. И съобщи, че влиза като доброволец в коронавирусното отделение на ВМА. Там тя ще изпълнява ролята на санитар. 
"Нямам медицинско образование, така че няма какво друго да правя. Но влизам, да. Това го реших още на втория ден, когато лежах в болницата заради COVID-19 и след като видях какво се случва и как работят медиците" обясни Нинова.

Лидерът на БСП обясни, че 30 души от парламентарната група на партията ще са доброволци на различни места. Някои от тях вече работят в болници и училища.

Като пациент тя е напуснала по-рано инфекциозното отделение на ВМА по свое желание, след като го обсъдила с лекуващите лекари.