Корнелия Нинова: БСП е гаранция за по-добри доходи

Оценявайте ни по резултатите, а не по голи обещания, призова лидерът на левицата

Топ
09:39 - 27 Септември 2022
1939
Корнелия Нинова: БСП е гаранция за по-добри доходи

“Много партии днес обещават всякакви социални придобивки. Само БСП обаче отчита реално свършена работа за повишаване на доходите. Оценявайте ни по резултатите, а не по голи обещания. 12 години като опозиция на ГЕРБ се борихме социалната политика да стане приоритет и не успявахме. Сега за 7 месеца в управление направихме повече отколкото ГЕРБ за тези 12 години: Безплатни детски градини, увеличено майчинство, увеличени детски надбавки, необлагаем минимум за млади семейства с деца, увеличена минимална работна заплата, увеличени ваучери за храна, увеличени пенсии. При Борисов все не можеше, все нямаше пари. Сега как можа. Важно е да имаш воля да го направиш, да спреш кражбите, да спреш рекета върху фирмите и да мислиш за народа си."

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Пазарджик, където се срещна с жителите на града, заедно с водача на левицата в Пазарджик - Драгомир Стойнев. В препълнената зала присъства и цялата листа на БСП.

"Лъжат, че социалната политика води до дефицит в бюджета. Оставихме стабилен бюджет с излишък от 1.5 млрд лв. Дефицитът ще дойде от решението на служебния кабинет за закупуване на нови 8 самолета за няколко милиарда лева. Сега, в тези тежки времена, тези пари трябва да отидат за повишаване на доходите и стабилизиране на икономиката", каза още Нинова.

"Няма да допуснем да се орязват социални придобивки. Напротив, доходите трябва да се увеличат още, защото инфлацията изяде досегашното увеличение. Ние, БСП в следващо управление сме гарант за това, както бяхме социалният стълб в досегашното. Да не мислите, че е било лесно и винаги партньорите ни са били съгласни? Сега те се хвалят със социалната политика, но много добре знаят колко часове сме ги убеждавали, какъв натиск сме упражнявали, за да се случат нещата. За нас борбата с бедността и неравенствата, увеличаването на заплати и пенсии, подкрепата за социално и енергийно бедни си остава задача номер едно. Готови сме с първите 10 стъпки в първите 100 дни за решаването на тези проблеми. Подкрепяйки нас, помагате на себе си, на децата си, на родителите и семействата си да преминат по- леко през кризата", допълни лидерът на БСП.

Нинова призова на 2-ри октомври хората да излязат и да гласуват с номер 28.