Корнелия Нинова: БСП осъжда агресията във всичките й форми

Подкрепят протестите, но мирни и справедливи

Политика
19:52 - 03 Септември 2020
2936
Корнелия Нинова: БСП осъжда агресията във всичките й форми

"Осъждаме агресията във всичките й форми – и като полицейско насилие, и като провокации към хора и институции, защото видяхме и форма на провокация снощи късно. Така че, във всичките форми агресията и насилието не са приемливи."

Това заяви в Добрич кандидатът за лидер на БСП Корнелия Нинова. БСП подкрепя протестите, но мирни и справедливи.

„Призоваваме и наши хора да се включат и да участват, но сме против агресия и насилие от която и да е от страните на протеста“, каза Корнелия Нинова. По отношение на ситуацията вътре в самата партия тя припомни, че за първи път в 130-годишната й история се организира пряк избор на председател на БСП. Формата изисква според Нинова тежка организационна подготовка. „Това е все едно се правят национални избори – с комисии, застъпници, протоколи, бюлетини и т.н. Мисля, че организацията е напълно подготвена. Кампанията тече с променливи нападки от една страна, от друга. Има напрежение, имаше и досега. Надявам се на 12-сти това ще бъде приключено и когото избере партията, заставаме зад него и вървим напред, защото моментът е изключително важен за България“, заяви Корнелия Нинова.

Тя призова своите съпартийци да гласуват активно и спокойно, защото е важно да бъде избран лидер, тъй като „БСП е нужна като системна и стабилна партия, която може да гарантира сигурност в този момент и да даде план за излизане от кризата“.