Корнелия Нинова: Ние започнахме промяната (НА ЖИВО)

Политика
09:58 - 03 Декември 2021 (обновена)
3884
Корнелия Нинова: Ние започнахме промяната (НА ЖИВО)

Шефката на БСП Корнелия Нинова заяви в политическата декларация за откриване на Народното събрание, че левицата се бори за 4-годишен мандат с 3 приоритета: 

Истинска промяна на модела на управление, възстановяване на държавността и принципа за разделение на властите, превеждане на държавата и народа през кризите с грижа за хората и активна проевропейска външна политика с цел бързо приемане на Плана за възстановяване и устойчивост. 

И каза, че БСП първа преди 5 години е назовала името на политиката: "Паралелна държава на задкулисието". И че социалистите направили първата крачка за промяната, включително за протестите от 2020 г. 

Нинова настоя за съдебна реформа, от която да започнат и останалите в секторите. "Готови сме с конкретна антилобистка законодателна промяна. Но едновременно с това трябва да се справим с 3 кризи - здравна, икономическо-енергийна и социална", добави тя и предупреди, че се задава и четвърта - политическа, в случай, че мнозинство и кабинет не бъдат създадени и в рамките на този парламент. 

Тя обеща БСП да е социалният стълб и гарант за стабилност в бъдещия кабинет.