Корнелия Нинова осмя герберите и патриотите

Шефката на БСП пита депутатите как ще има парламент между 2 и 12 септември

Общество
21:36 - 13 Август 2020
6420
Корнелия Нинова осмя герберите и патриотите

Председателката на БСП Корнелия Нинова осмя в пореден постинг в социалната мрежа фейсбук депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти, които бламираха провеждането на извънредното пленарно заседание днес за изслушването на Бойко Борисов. Под претекст, че така се давала трибуната на един от кандидатите за лидер на БСП (Нинова - б.р.), те обявиха, че не искали да участват в този вътрешнопартиен процес.

"Под стрес и от страх човек може да каже някоя глупост. Но представяте ли си колко силни трябва да са и стресът, и страхът, за да родят днешните думи от ГЕРБ и Обединени патриоти, че не дошли на работа заради прекия избор на председател на БСП? Според тях парламентът не трябва да работи, защото дава трибуна на кандидатите за партиен председател. Разбирам, че за тях е много важно кой ще бъде избран, но чак пък да спре работа парламентът е прекалено. И сега имам един въпрос. Народното събрание трябва да започне работа на 2 септември, а вътрешнопартийният избор в БСП е на 12 септември. Какво правим от втори до дванадесети? - Затваряме народното събрание ли?", пита Нинова депутатите. 

И коментира: "Не може цели десет дена някакви си депутати да се изказват. А представяте ли си всички парламентарни партии да стигнат онази зрялост, че да въведат пряк избор на председател от всичките си членове? По тази логика парламентът изобщо няма да функционира. Безсилието ражда безумия. И тези хора управляват България-държава с такъв огромен човешки, интелектуален и ресурсен потенциал. Това не може да продължава така!".