Корнелия Нинова остана без снаха, Рафаел заряза корейката

Милионерската наследница Корей се оказа твърде амбициозна за нашенеца

През ключалката
15:00 - 13 Октомври 2024
17340
Корнелия Нинова остана без снаха, Рафаел заряза корейката

Корнелия Нинова изпусна заможна снаха, след като синът й прекрати връзката си с корейката Корей Далтън. 32-годишният Рафаел отново е свободен мъж. Младият математически гений, поне според мама, който живее и работи в Ню Йорк, се е разделил със своята приятелка, с която имаха връзка две години.

Причината за раздялата е типична за хора с високи амбиции – и двамата партньори са изключително фокусирани върху своите кариери и не са успели да намерят баланс между професионалния и личния живот.

Рафа, както го наричат приятелите му, и Корей били заедно около две години и за този период успели да посетят доста далечни дестинации, но Рафаел така и не завел приятелката си в България да я запознае с родителите си, пише "Ретро".

Синът на Корнелия и девойката се запознали в Америка, където Рафаел работи като финансов анализатор в известната банкова институция „Голдман Сакс“. Той гради сериозна научна кариера, стана преподавател в Станфорд,  чел е лекции в Оксфорд и други престижни университети по цял свят за изкуствения интелект и е един от най-уважаваните експерти по темата.

Още като ученик Рафа стана част от Ученическия институт по математика и информатика към БАН.

Бившата му приятелка Корей не остава по-назад. Тя е израснала в Индонезия и е милионерска наследница на заможна фамилия. Семейството й се занимава с туризъм и има скъпарски хотел на популярния остров Бали. 

Професионалните достижения, които преследвали обаче, попречили на домашния уют. Въпреки опитите на Рафа и Корей да поддържат баланс между работа и личен живот, професионалните им амбиции взели връх и те решили да поемат по различни пътища, като обаче продължават да поддържат близки приятелски отношения. Хора от близкия им кръг засега не могат да кажат дали двамата може отново да се съберат. 


Корей не е точно сексбомба, но пък е много амбициозна

Самата Корнелия Нинова не е коментирала публично раздялата на сина си и половинката му, но е известно, че винаги е мечтала да стане баба.
„Синът ми е на 32 години, неотдавна е завършил, а вече е преподавал лекции в най-престижните университети в света. С баща му съумяхме да създадем достоен, млад и перспективен мъж, който освен с интелекта си може да се похвали и с добро сърце“, каза неотдавна пред „Ретро“ Нинова.

„Рано ми е още да ставам баба, а и синът ми в момента напълно се е отдал на научна дейност“, добави тя.

Досега Рафаел не е представял официално гадже пред семейството си в България, но вероятно е чувствал натиска от страна на майка си, която често споделя в интервюта, че се надява скоро да види сина си щастливо обвързан.