Корнелия Нинова със съмнения за реформите на Бойко (СНИМКИ)

Политика
09:30 - 27 Февруари 2020
4123
Корнелия Нинова със съмнения за реформите на Бойко (СНИМКИ)

Борисов не може да направи нито една модерна реформа като хората. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в представяне на мотивите за изслушването на министър-председателя за тол системата.

"Както знаете всички парламентарно представени партии одобрихме въвеждането на тол системата. Имахме шанс България да направи нещо модерно за бъдещето. С поне три цели: държавата да получи повече приходи в бюджета, транспортният бранш яснота, конкретност, улеснение в своя бизнес, а хората по-качествени пътища. Какво обаче се получи от тези добри намерения? Хаос, напрежение и протести. Три пъти стартирате системата, три пъти провал. Държавата се отказа от въвеждането, използването и контрола и ги прехвърли на частни фирми, но по този начин се отказа и от основната цел - повече приходи в бюджета, защото частните фирми, които ще се занимават с това, ще получат 32 млн. лв., които можеха да влязат в държавния бюджет", смята Нинова.

Според нея вместо ефекта, който трябва да се постигне, той е обратен. „Всичките ви реформи са допълнително натоварени с плащания от хората без преди това да има подобряване на услугата“, каза още Нинова. „Вчера казвате, утре ще отменя тол системата и винетките. За 10 години управление тотално унищожихте принципите на правовата държава и парламентаризма. Вие не можете персонално да отмените тол системата и винетките, защото това е закон. Вместо да отмените решението на Министерски съвет за включване на пътища в обхвата, не го правите, а плащате глашатаи да обявяват на хората да не изпълняват законите“, заяви още лидерът на БСП.

Снимки: Агнес Методиева