Корнелия Нинова ухажва Пловдив преди прекия вот в БСП

Шефката на червените поканена от опозиционер на Гергов, тя хока собственика на ЦУМ

Топ
11:39 - 08 Февруари 2020
2427
Корнелия Нинова ухажва Пловдив преди прекия вот в БСП

Лидерката на БСП Корнелия Нинова ухажва пловдивските структури преди прекия вот за избор на нов председател през април. "Не съм идвала от три години в Пловдив ли? Не ми изглеждаше толкова много", изненадано отговори Нинова на въпроса защо не е посещавала общопартийните организации толкова дълго. 

Днешната дискусия, организирана от клуб "Георги Кирков" и идването на Корнелия Нинова не бе обявена официално от пресцентъра на БСП, а за организатор се сочи бившият общински съветник и лицето на вътрешнопартийната опозиция в Пловдив Иван Петков – Бебето, уточнява "Трафикнюз". Попитана защо тази конференция става без участието на ръководството на пловдивската организация и без разгласяването й по каналния ред, Нинова отговори:

„Огласяването на дискусията и нейната организация е отговорност на другарите, които ме поканиха. Аз винаги съм се отзовавала, ако имам физическа възможност. Няма интрига тук, поканили са ме – идвам“, каза Нинова. Тя заяви, че отношенията й с Георги Гергов са нормални – за последно са говорили на Националния съвет. Извън работа обаче не се чували. 

„Дали ще има смяна на ръководството на пловдивската организация зависи от пловдивските социалисти – силата е в тях. Те решават.  Моята оценка след последните избори не е отлична, като има какво да се желае от пловдивската организация“, каза председателят на БСП.

Темата на днешната дискусия ще именно прекия избор на нов председател на БСП, който се прави за първи път. Ще се обсъдят и други вътрешнопартийни теми, както и актуални политически въпроси.