Корнелия Нинова в стил Цола Драгойчева: Българските жени не сме мисирки

Не пренебрегваме ролята на мъжете, но и не приемаме унизителното и обидно отношение, заяви соцлидерката

Политика
14:20 - 27 Юли 2020
3660
Корнелия Нинова в стил Цола Драгойчева: Българските жени не сме мисирки

Българските жени не сме мисирки, а съзидателна сила, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред националната конференция на Обединението на жените социалистки, цитирана от пресцентъра на партията.

"Не пренебрегваме ролята на мъжете, но и не приемаме унизителното и обидно отношение. Ние сме образовани, доказали се в професиите си, градим семейства и отглеждаме децата си", каза още тя. А доста възрастни социалисти коментираха, че думите й звучат в стил Цола Драгойчева - известна партизанка и комунистически деец и първата жена министър в историята на България.

Нинова благодари на социалистките от цялата страна за активната им работа в защита на достъпно здравеопазване и майчиното здраве, образование за всяко дете, младите семейства и за Закона за възрастните хора. Тя ги поздрави за благотворителните акции в помощ на самотни, бедни, на деца и хора с увреждания.

"Партията разчита на вашата отговорност, работоспособност и човещина. Бъдете здрави, красиви, обичани от любимите ви мъже и уважавани в обществото", завърши Нинова. Тя благодари на досегашния председател на Обединението на жените социалистки Катя Николова и поздрави новия председател Дора Янкова.