Корнелия пред Слави преди 9 години: Не искам да съм лидер на БСП (ВИДЕО)

Куриози
17:00 - 06 Април 2021
9552
Корнелия пред Слави преди 9 години: Не искам да съм лидер на БСП (ВИДЕО)

Прелюбопитно интервю на Слави Трифонов с Корнелия Нинова отпреди 9 години може да даде ключ за така трудната предстояща доста шарена парламентарна коалиция в името на съставяне на нов кабинет.

В разговор през 2012 г., когато Нинова е в ролята само на остър опозиционер на Бойко Борисов, докато той е премиер за първи път, а БСП се тресе от вътрешната битка между тогавашния лидер Сергей Станишев и екс президента Георги Първанов, тя разкрива, че няма никакво желание да е председател на Столетницата. Нещо повече, преди близо 10 години тя 3 пъти отрича пред Дългия това си намерение. 


Дали и сега ще се прегърнат? 

На ухажващия коментар на Дългия, че тя политик, който говори и се държи по различен начин от останалите в парламента, Корнелия отвръща, че не е овладяла „политическото говорене“. 

„Политиците говорят дълго, объркано, по-голямата част от колегите, когато си свършат изречението, си забравил с какво са започнали", казва тя. 

Най-важното обаче е следното й съждение на фона на сегашните трагични резултати за БСП от парламентарния вот: 

"Ако БСП загуби и следващите избори, ръководството трябва да подаде оставка. По отношение на коалирането на партията в бъдеще, според Нинова БСП трябва да се коалира само с партии, които са съгласни с нейната програма и концепцията й за управление". 

Явно сама вече не помни думите си, изречени през 2012 г.