Корнелия с първомайска чистка в БСП

Политика
17:22 - 05 Май 2020
6653
Корнелия с първомайска чистка в БСП

Веднага след първи май на „Позитано“ 20 е започнала нова, трета чистка, научи Lupa.bg от разочаровани социалисти. Става дума за съкращения в организационния отдел на партията, които не са били съгласувани с абсолютно никого.

По информация на Lupa.bg Кирил Добрев бил меко казано бесен, защото той все още е зам.-шеф на партията и решенията зависят и от неговия глас.

Цялото Изпълнително бюро на БСП било в неведение за решенията на Нинова. Освен това щатът на „Позитано“ 20 се утвърждавал от Националния съвет на партията, а той не е взимал решение за неговото намаляване.

Социалистите масово недоволствали, че лидерката им на практика убивала партийния живот на столетницата. И то в навечерието на предстоящите 140 конференции, вътрешнопартиен избор на лидер и чукащи на вратата парламентарни избори.

Досега съкращенията, провеждани от Корнелия Нинова, бяха с мотив липса на средства. Последните й аргументи обаче били свързани с „намаляване обема на работа заради прекратените вътрешнопартийни прояви“.

Всички тези действия на Нинова карали социалистите вече да я подозират, че съвсем умишлено иска да затрие партията.

Не случайно и опозиционерът в БСП Атанас Мерджанов в последното си интервю подчерта, че Корнелия води партията към разцепление.