Корнелия с уникална гавра с Първанов , обижда го на "заден вход"

АБВ и още 6 партии участват на изборите като "Коалиция за България"

Политика
19:58 - 31 Март 2019
2603
Корнелия с уникална гавра с Първанов, обижда го на "заден вход"

В лявото политическо пространство търсенето на врага с партиен билет никога няма да престане. Шефката на БСП Корнелия Нинова избра интересен, но доста грубоват подход, за да се подиграе с бившия си председател Георги Първанов по повод избора на АБВ за име на коалицията, с която ще атакува Брюксел.

Ето какво написа Корнелия във фейсбук:

АБВ решили да се явят на изборите като „Коалиция за България“. Когато си бил президент на държавата и си стоял на парадния вход, да се опитваш да се върнеш в политиката през задния, като крадеш името на собствената си партия, за да помогнеш на опонентите й - по-голямо унижение за Георги Първанов едва ли може да има.

Новото лявоцентристко обединение "Коалиция за България", което включва АБВ и още 6 партии, обяви вчера платформата си за евроизборите. Сред основните цели са изравняване на доходите в България със средните в Европейския съюз, опазването на мира на Балканите и отстояване на правата на всички граждани. Новото обединение носи използваното от повече от 10 години от БСП и няколко малки партии име.