Корнелия сглобила "експертен" кабинет още преди изборите

Политика
17:25 - 07 Април 2021
10117
Корнелия сглобила "експертен" кабинет още преди изборите

След студения следизборен душ, който обля Корнелия Нинова и антуража й, соцлидерката е изпаднала в патова ситуация. Освен че вече се виждаше като премиер на страната, тя стягала и някои от най-доверените й хора за министри в евентуален „експертен” кабинет.

Атанас Зафиров например бил гласен за военен министър, Крум Зарков - за правосъден, а Румен Гечев трябвало да поеме министерството на икономиката, довериха пред Lupa.bg от „Позитано” 20.

Този план обаче бил безвъзвратно попарен след печалното трето място, което БСП получи на изборите, и неочаквано слабия резултат, който взеха управляващите от ГЕРБ. Съгласно тайните уговорки между ГЕРБ, БСП и ДПС, сключени още през есента,

трите формации планирали да управляват заедно, но под формата на „експертен кабинет”.

Личното си участие във властта Корнелия Нинова договорила през "трупа" на Румен Радев, когото ГЕРБ, а и ДПС, искат да отстранят от поста и да го лишат от втори мандат. Точно затова преди изборите червената лидерка запази пълно мълчание по отношение на президента и не каза и дума в негова подкрепа.

Именно фактът обаче, че Нинова си позволи да превърне Радев в разменна монета за уговореното участие във властта, тя загуби половината от гласовете на левите избиратели. Сега, за да спаси собствената си кожа, Корнелия се опита да поведе хорото по темата с прекратяването на концесията на „Летище София”.

„Този кризисен пиар-номер обаче не й се получи. Всички я отрязаха, като й заявиха, че ревизията на сделките на властта е в предизборната им програма. Тя защо не го написа в програмата на БСП?”, коментира неин опонент.

Напълно безцеремонно Нинова отклони и въпроса за собствената й оставка, а вместо това нейните лакеи обвиниха за слабите изборни резултати на БСП водачите на листи. Lupa.bg научи, че

вчера в късния следобед соцлидерката даже е свикала приближените около нея, за да ги нахъса да поискат оставката на шефа на софийската организация Калоян Паргов.

Според нейните нелепи аргументи той бил виновен за слабото представяне на БСП в столицата.