Корнелия тихомълком рестартира вота за шеф на БСП

Политика
17:40 - 25 Май 2020
3953
Корнелия тихомълком рестартира вота за шеф на БСП

Нова порция стрес и напрежение на „Позитано“ 20. Партийният актив този път е настръхнал срещу идеята на Корнелия Нинова да възобнови кампанията за вътрешнопартийния избор на председател, но не по обичайния ред – чрез заседание на Националния съвет,  а чрез „свикване на подпис“. 

През зимата в БСП течеше трескава подготовка за вътрешнопартиен вот за лидер, който трябваше да се случи през април. Пандемията от коронавирус обаче го спря. Сега  Нинова бързала да поднови този вот, защото протакането не било в нейна полза. Вместо въпросът да се реши на нормално заседание на червения пленум обаче, Корнелия избрала процедурата "свикване на подпис". 

Това е процедура, при която по някои въпроси - които не са от първостепенна важност, но за тях се гонят срокове - лидерът с e-mail може да призове членовете да минат през централата, да се разпишат и да върнат решението си отново по e-mail.

“Абсурдно е по толкова важен въпрос Корнелия да прибягва до „свикване на подпис“! Тя прави това под претекст, че има карантина, но всъщност иска да избегне срещата очи в очи с членовете на Националния съвет, защото няма как да им отговори на неудобните въпроси – и за безбройните уволнения на „Позитано“, и за липсващите пари в партийната каса“, обясниха пред Lupa.bg ядосани активисти на БСП.

Според тях Нинова искала кампанията за избор на лидер да продължи час по-скоро, за да свърши по-бързо – преди шансовете й за успех съвсем да са я напуснали. Тя обаче срещнала истински отпор на идеята си. 

Нинова нямало как да отговори и на въпроса защо "Възраждане" са иззели ролята й на опозиция и диктуват дневния ред с протести. Социалистите били бесни и заради факта, че Корнелия оставила цели области без нито един координатор на БСП. В същото време основните им опоненти от ГЕРБ навсякъде имали по минимум десетина партийни организатори.