Корнелия в атака: ГЕРБ овладя и земеделието

Личности
11:30 - 21 Април 2021
1190
Корнелия в атака: ГЕРБ овладя и земеделието

Лидерът на БСП Корнелия Нинова с нова атака към ГЕРБ - разкри назначения на правителството в оставка, направени в последния момент.

„В понеделник подмениха цялата енергетика и часове след това Булгаргаз поиска увеличаване на цените със 17 процента”, започна Нинова в изказване от парламентарната трибуна. И продължи: „В понеделник за 24 часа Борисов овладя цялото земеделие. Подмениха ръководствата на шестте държавни горски предприятия, на „Земинвест”, на „Агровотинвест”, на „Напоителни системи”, на „Врана” АД, на „Агролеспроект”, на „Рибни ресурси” и на „Сортови семена елит”.”

„От ДПС сега ще ме репликират, че това щеше да се случи, защото тези конкурси са почнали отдавна. Не, нямаше, защото юристите знаят, че краят на конкурсите е вписването в агенцията. Ето това направиха за 24 часа. Позволете ми да допусна, че в енергeтиката и в земеделието кадрите не са само на Борисов. Кадрите са и на ДПС”, предположи соцлидерът.

„Не пожелахте да спрем концесиите. А знаете ли какво се случва в Министерски съвет? Сега ще ви кажа – дава се концесия за добив на подземни богатства в находище Орешака, Пазарджишко. В момента се дава концесия за добив на подземни богатства в община Димитровград, Хасково. В момента се дава концесия за морския плаж Кабакум във Варна”, продължи Нинова с направените в последните дни на кабинета промени.