Корнелия в разпра с червените за Велико Търново

Политика
13:30 - 02 Февруари 2021
5104
Корнелия в разпра с червените за Велико Търново

Червените предизборни битки по места започнаха , и то с пълна пара. Пример за това е Велико Търново, където има сериозно разминаване между избора на местните социалисти за водач на листата и намеренията на партийния лидер Корнелия Нинова.

Lupa.bg научи, че Нинова възнамерявала да сложи на първо място в листата за парламентарните избори в града или Георги Свиленски, или Явор Божанков, който е депутат от този регион. Соцлидерите от Велико Търново и околностите обаче настояват водач да бъде Весела Лечева.

Lupa.bg разполага с писмото им до Корнелия Нинова, което е подписано от кметовете на Полски Тръмбеш, Павликени, Сухиндол, Златарица, както и от председателите на общинските съвети на БСП във Велико Търново, Свищов, Павликени, Полски Тръмбеш, Сухиндол, Златарица и Елена.

От общо 43 души в Областния съвет 28 настояват техен водач да е Весела Лечева.

„Вярваме, че Весела Лечева отново трябва да поведе листата в района, като нашето желание е по този начин да повторим убедителната победа. Днес ние не искаме да се ръководим от медийни публикации и внушения, нямаме намерение да сеем разделение. Нашето предложение не е повод за разединение, а истинска причина за обединение!”, пишат в писмото си до Корнелия Нинова и Националния предизборен щаб на червените социалистите от Велико Търново.

Тяхната подписка обаче е предизвикала сериозен смут на „Позитано” 20, защото соцлидерката не смятала отново да лансира Лечева за водач в града. Тя предпочитала да заложи на далеч по-верните й сподвижници като Свиленски и Божанков, вместо на опозиционно настроената Весела Лечева.