Корнелия яростно към "Възраждане": Вие сте новото ПП - временно и затихващо

БСП се бори от 6 години против насилието, вие сте крадци на борбата с джендър идеологията, отсъди соцлидерката

Новини
13:05 - 25 Май 2023
2960
Корнелия яростно към "Възраждане": Вие сте новото ПП - временно и затихващо

Соцлидерката Корнелия Нинова изригна яростно от трибуната на НС по време на дискусията на  първо четене за промени в закона за защита от домашното насилие. Хората на Костадинов обвиниха социалистите, че с текста си прокарват джендър идеология, а червените ги обвиниха, че си присвояват битката им с Истанбулската конвенция. Председателката на БКП гневно обясни, че докато ПП и Възраждане ги е нямало изобщо, БСП е водила битка против насилието и в полза на семейството.  

БСП се занимава с тази тема от 6 години, къде бяхте вие?, попита тя, като даде емоционални аргументи защо социалистите няма да подкрепят закона. Нинова обяви, че домашното насилие е тежко престъпление, срещу което трябва да се борят всички. Тя обясни, че темата е станала важна през 2017 г., когато ГЕРБ внесоха в Народното събрание ратификацията на Истанбулската конвенция.

Вие сега дойдохте наготово, обърна се тя към депутатите на Костадин Костадинов. 

Тя се върна към ратификацията на Истанбулската конвенция, чийто върл враг са социалистите. В нея стои  идеята за прокарване джендър идеологията, каза тя и обясни що е то джендър идеология - пол, различен от мъжки и женски, записан в българската Конституция, това е – нещо различно и трето, обобщи тя. Винаги ще бъдем против това по убеждение в защита на българските закони заради българското семейство и децата, увери соцпредседателката.

Нинова призова всички да гласуват за референдума на социалистите против джендър идеологията в училищата.

Вие сте крадци на идеята за борба с джендър идеологията, това сте вие, обърна се Нинова към "Възраждане". 

Вие сте едно ПП, което накрая се прегръща с "Мутри вън", провокира страстите в пленарна зала соцлидерката.   

Председателката се обяви против термина домашно насилие чрез бездействие – децата може да подават жалби против родителите, може и да се откажат от тях, разгневи се тя.

Няма да подкрепим този законопроект. Нека някой да каже какво е домашно насилие с бездействие, призова тя. 

Отпада възможността детето да съди родителите, а вие запазвате финансирането на неправителствените организации от небългарски бюджет, отсече тя.  

По информация на Нинова от партията на Костадинов са забранили на членовете си да участват в подписката им за референдума за джендърите.

Винаги ние от БСП ще даваме принос в борбата срещу домашното насилие, затова сме внесли този законопроект. Ще се противопоставяме да се посяга на децата. След 18 всеки да си живее живота както иска. Не отнемайте душите на децата със закон уж в тяхна полза, призова Нинова .

Няма да позволим да отнемете една искрена и дългогодишна битка на БСП. Виждам че днес "Възраждане" са с нова поръчка, надигна тон шефката на БСП. И попита: Вие ваксинирани ли сте, вие ли сте опозицията. Вие сте новото ПП – бързо временно и затихващо, заключи Нинова.

В отговор на нападките на председателката на БСП, залата скандира: "БКП, БКП".