Корнелия заповяда: Червените отцепници вън от парламента!

Политика
10:33 - 30 Септември 2020 (обновена)
4593
Корнелия заповяда: Червените отцепници вън от парламента!

Шестимата депутати, напуснали парламентарната група на "БСП за България" незабавно да напуснат и парламента. За това настоя в специално изявление в Народното събрание лидерката на БСП Корнелия Нинова. По думите й те са избирани с листа на БСП, с програмата на партията и с работата на десетки хиляди социалисти.

"Ние тук сме БСП. Никой не е единствено себе си", заяви Нинова. Цялата парламентарна група застана днес зад лидерката пред журналистите, за да коментира напускането на Красимир Янков, Валери Жаблянов, Николай Иванов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов и Георги Андреев.

"Ние няма да даваме оценка за тяхната работа в БСП, за водачите на тази група, оценката я даде партията на 12 септември по най-демократичния начин в пряка демокрация, с пряк избор на председател. Г-н Жаблянов получи 760 гласа от 53 795. Г-н Янков 1117 от 53 795. Мисля, че това е категорична оценка за досегашната им работа в партията", каза още Нинова.

Напусналите партията получиха оценка на конгреса, не бяха избрани за членове на Националния съвет. Очевидно мотивите за напускане не са ценностни, а властови, коментира още соцшефката.

Докато бяха в Националния съвет, стояха и в партията, а когато вече не са на ръководни постове, напускат партията, обясни Нинова. Това поведение е обидно, поясни тя. Според нея други депутати няма да напускат ПГ на БСП.

„Те имат право да правят каквото искат, но трябва да освободят парламентарните места за хора от БСП. Ние тук сме БСП”, повтори Корнелия Нинова.

 

Снимки: Агнес Методиева