Корнелия запушва уста с дела

Политика
16:00 - 11 Февруари 2021
6069
Корнелия запушва уста с дела

Неочакваните съдебни дела, които председателят на БСП Корнелия Нинова заведе през последните няколко дни, никак не са на случаен принцип, научи Lupa.bg. Всъщност соцлидерката взела на мушката точно Калина Андролова и Татяна Буруджиева, защото те са едни от най-гласовитите й медийни критици.

„Забележете, че това се случва точно преди изборите.

Нинова започва да съди наред всички, които говорят срещу нея на висок тон в медиите, за да им запуши устата преди вота. Това е нейната стратегия да ги сплаши и да не ги канят по медиите - поне докато мине кампанията”, коментираха пред Lupa.bg прозорливи социалисти.

Преди седмица стана ясно, че Корнелия Нинова започва съдебна война срещу журналистката Калина Андролова, която нашумя с критичните си текстове по адрес на червената лидерка. Заради острите й коментари Нинова не можела да спи. Вчера пък се разбра, че лидерката на БСП е завела гражданско дело и срещу политолога доц. Татяна Буруджиева – защото текстовете са ѝ причинили стрес и притеснение да не би хората да им повярват.

„Истината е, че Корнелия е доста коровосърдечна и едва ли може да си загуби съня от страх и притеснения. Но е решена на всяка цена да спечели тези избори и да поеме управлението, затова се налага да изолира някакси най-върлите си и устати критици”, обясниха нейни колеги от „Позитано” 20.

Според политическите експерти обаче тези съдебни дела едва ли ще допринесат за съществен електорален ръст в полза на БСП. Със сигурност обаче ще увеличат и без това многобройните врагове на червената лидерка.